Skip to content

Niet alleen om winst

Ik wil voorstellen om terug te keren naar zorg voor de basisbehoeften van nieuwkomers en om gemeenschappelijke belangen te vinden tussen "economische migranten", vluchtelingen, mensen uit voormalige koloniën, kinderen van "gastarbeiders", lokale bevolking en het nieuwe type Erasmusstudent of Europese burger die allemaal ruimte delen in Amsterdam. Ik wil ongelijkheden in onderwijs, sociale klasse, identiteit en rijkdom overbruggen en meewerken aan het creëren van een diverse, nieuwsgierige en open samenleving die ten volle kan profiteren van de vele stemmen en achtergronden. Integratie ten koste van alles is niet het doel. Het is belangrijker om mensen die uit andere landen en steden komen en in Amsterdam terecht komen, de kans te bieden om de plek waar ze terecht komen beter te leren kennen en ook, zodra ze er zijn, zich bezig te kunnen houden met hoe ze er leven.

Amsterdam is met trots een multiculturele stad. Amsterdam verwelkomt alle nationaliteiten om er te wonen en te studeren, en maakt ten volle gebruik van de alomtegenwoordigheid van het Engels als een lingua franca. De stad neemt echter weinig besluiten over hoe de studenten tijdens hun studie en daarna een bijdrage kunnen leveren aan de plaats waar ze wonen. Een geïsoleerd systeem binnen het grotere stedelijke systeem wordt gevormd, dat niet zoveel geeft als het zou kunnen en dat daarbij ook niet kan ontvangen.

Ik wil voorstellen om mentale en fysieke ruimte te geven aan een nieuwe generatie in de stad en om het te laten voldoen aan wat er al is, laat het experimenteren en risico's nemen. Amsterdam is een gemeenschap en we kunnen er samen onderdeel van uitmaken.

Alina Lupu, Kandidatenlijst nummer 33

verkiesbaar voor de bestuurscommissie van Amsterdam West, Bos-en-Lommer